STOLTHET – LAGÅND

3.div: Salbu med tre mål da Lillehammer vant over Lunner/Harestua

Frøystad 23 august 2021: Lunner/Harestua – Lillehammer KFK 0-4 (0-3)

Mål: Turid Salbu (18, 28, 74), Erle Lunde (30)

Lillehammer var store favoritter i årets første bortekamp i 3. divisjon mot Lunner/Harestua, og vertene la seg dypt fra start. Lillehammer styrte det meste i første omgang, men manglet litt ro i avgjørende situasjoner offensivt. Defensivt og i presspillet var det meget solid kampen gjennom. Sara Imingen som spilte sin første offisielle kamp for de blå etter tre år i Lyngdal, hadde en stor sjanse som keeper reddet med et tigersprang. Lena Sylliåsen hadde mange gode initiativ på sin venstre vingback. Og Turid Salbu traff ikke ballen på blank goal etter corner.

Uttellingen måtte komme, og det var Turid Salbu som fant nettmaskene to ganger på ti minutter. Det første på et fint fremspill av Erle Lunde, og den andre etter godt bakromsløp og skudd. Pasningen kom fra Petrine Kollstad. 0-3 kom ved Erle Lunde på en markkryper fra 16 meter som snek seg inn ved stolpen bak en ellers meget god hjemmekeeper. Assist av Ingrid Menzies.

Lillehammer skapte bra med sjanser også etter hvilen, og hadde skudd i stolpen både fra Erle Lunde og Serine Jørgensen. Uttellingen kom først et kvarter før slutt – igjen ved energiske Turid Salbu.

Lagkaptein Aurora Andberg forsvinner til studier i Frankrike og spilte sin foreløpig siste kamp for LKFK. Hun ble klappet av banen mot slutten av kampen og fikk overrakt trøye nr 16 av lagleder Lars Arve Kronborg.

Lillehammers XI: Ingrid Baardvik, Lena Sylliåsen, Idun Meren, Hedvig Olsen, Serine Jørgensen, Aurora Andberg, Ingrid Menzies, Petrine Kollstad, Sara Imingen, Turid Salbu, Erle Lunde

Innbyttere: Ingunn Tofthagen, Erle Lunde, Mari Aalberg, Maja Brå, Julie Waalen