FOTBALLGLEDE – NYTENKENDE –
STOLTHET – LAGÅND

Reisebrev fra Kypros

Jentene fra senior har vært på treningsleir på Kypros og under finner du et reisebrev fra hovedtrener Vegard 🙂

Det var med spenning og forventninger at vi møttes på Gardermoen lørdag 24. februar med grønne gressbaner og varme dager i tankene, klare for årets treningsleir til Nord-Kypros. Planlegginga starta for lenge siden og jentene har gjennom høsten og vinteren jobba mange dugnadstimer for å realisere treningsleiren. Å kunne bytte ut snø, is og minusgrader på Stampesletta med sol, varme og gressbaner ved Middelhavet, er drømmen til alle fotballspillere på Lillehammer i februar – endelig var det vår tur!

Gjennom sikkerhetskontrollen og tax freen gikk turen videre til gaten og plutselig satt vi på flyet, retning sørover. Vi landa etter mørkets frembrudd, men mangelen på snø og is utenfor flyplassen gjorde at stemningen allerede var på topp, før vi begynte på bussturen mot Acapulco Resort, der vi skulle tilbringe de nest syv dagene.

Søndag morgen våknet vi til sol, vindstille og en fantastisk utsikt over Middelhavet. Samtlige var ikledd shorts og ble møtt med halvrare blikk fra lokalbefolkningen, som gikk innpakka i boblejakker og oppførte seg som om temperaturen var langt lavere enn de 17-18 gradene kvikksølvet viste klokka 8 om morgenen.

Til frokost fikk vi, som ved både lunsj og middag senere, servert full buffet med et rikt utvalg av alt mellom himmel og jord. Det ene herremåltidet etter det andre ble inntatt og for oss som ikke trente like mye, var dette alt annet enn en slanketur. Etter frokost, var det bare å spasere de ca. 50 meterne opp til banene. Et fantastisk fotballanlegg med to fine gressbaner, der det jobba 2-3 stk dagen lang med vedlikehold. Aldri har vi sett så gode baner i februar måned!

De første tre øktene ble brukt på tilvenning til naturgress, et noe åpenbart ukjent underlag for fotballspillere fra Lillehammer. Etter dette fikk vi mange gode kvalitetsøkter og trente på flere viktige momenter inn mot seriestart som kommer om bare noen få uker. I tillegg til mange gode treningsøkter, fikk vi også testa ut det vi trente på i to treningskamper mot lokal motstand. Kvinneidrett er relativt nytt i det tyrkiske Nord-Kypros og vi var veldig spente på hva vi skulle møte når det ble klart at vi skulle spille mot seriemesteren og cupmesteren fra 2022.

Det var tydelig at kulturforskjellene var relativt store og motstanderen var klare til kamp etter ca. 5 minutts oppvarming. Begge lagene vi møtte var veldig ustrukturerte og ga fra seg store rom som vi klarte å utnytte fint. Spiller for spiller var de ikke så dårlige, men mangelen på plan og struktur, både offensivt og defensivt gjorde jobben for oss relativt enkel. Vi fikk uansett trent godt på de tingene vi ville og må si oss fornøyd med en 5-0 og en 12-0 seier i kampene på Nord-Kypros.

I tillegg til fotballen, ble det rikelig med tid til soling, bading, bytur og sosialt. Vi var svært heldige med været og temperaturen lå ganske stabilt rundt 24-25 grader på dagen.

Det var med tungt hjerte vi pakka kofferten og gjorde oss klare for hjemreise. Servicen fra både hotell og reisebyrå Mtravel var helt førsteklasses og vi kommer gjerne tilbake neste år! En stor takk til våre sponsorer som har vært med på å gjøre treningsleiren mulig; Stasjonen Lillehammer, Anlegg Øst Entreprenør, Hafslund, Kantall Lillehammer og Naprapat-en.

Takk for turen!

Vedlegg: