STOLTHET – LAGÅND

2.div: Som ventet tøff seriestart for LKFK mot Fart

Fart kunstgress 23 april 2022: Fart FL- Lillehammer KFK 7-0 (4-0)

Lillehammers fotballkvinner tok lørdag turen til Vang utenfor Hamar for seriestart i 2. divisjon. På forhånd var det ventet at dette ville bli en svært tøff oppgave for nyopprykkede LKFK mot et Fartlag som i mange sesonger har spilt i Toppserien og i 1. divisjon.

Lillehammer la seg lavt fra start og klaret en stund å stå imot hjemmelagets spillemessige overtak. Etter 17 minutter fikk imidlertid Fart frispark fra 20 meter. Keeper Kathrine Løkås reddet, men returen gikk i mål. Kort tid etter doblet vertene. Lillehammer fulgte kampplanen og jobbet godt defensivt, men skapte lite fremover utover et par overganger som ble kontant stoppet av Fart-forsvaret. Mot slutten av omgangen fikk Fart to raske mål, slik at pauseresultatet ble 4-0. Tidligere Lillehammerspiller Maria Toftaker scoret 3-0-målet.

I andre omgang forsøkte Lillehammer seg noe mer fremover, men det var Fart som fortsatt dominerte. 5-0 kom gange raskt etter en gjenvinning høyt i banen. 6-0 kom midtveis i omgangen på et fint langskudd fra Farts beste og mest meritterte spiller og kaptein – Mina Kjørum, mens 7-0 kom helt mot slutten etter en ny innleggssituasjon.

Resultatet til tross var trener Velte Nerem godt fornøyd med innsatsen og gjennomføringen.

«Utfra forutsetningene i dag er jeg fornøyd med at jentene jobber på og følger kampplanen hele veien. Vi ønsker selvsagt å få til mer spill offensivt i kampene som kommer, men vi må innse at det vil være nivåforskjell enkelte av kampene. Så får vi jobbe mot å redusere denne utover i sesongen. Nå ser vi hvor lista ligger.»

Neste kamp er hjemme mot Raufoss på Stampesletta Søndre bane søndag 1. mai kl 14.

Lillehammers XI: Katrine Løkås, Mari Aalberg, Selma Lie, Ida Sagdalen, Serine Jørgensen, Aurora Andberg, Sofie Horn, Ingrid Menzies, Maja Brå, Sara Strandli, Turid Salbu

Innbyttere: Ingrid Rånnerud, Anniken Taraldsen, Heidi Traaserud