FOTBALLGLEDE – NYTENKENDE –
STOLTHET – LAGÅND

Selma er tatt ut til Equinor Talentleir

Selma Lie er tatt ut til Equinor Talentleir i august. Les hva Selma selv sier her. 

Torsdag 1. juli var J14-troppen til Equinor Talkentleir i Porsgrunn 7.-11.august klar. Uttaket viser at vår egen Selma Lie har fått plass i troppen. Talentleiren er en del av Landslagsskolen til NFF som har som intensjon å identifisere, stimulere og utvikle våre mest lovende 12 – 16 åringer. Målet er å identifisere spillere som har et eierskap til egen utvikling, og som kan utvikle seg til toppspillere på nasjonalt og internasjonalt nivå. Målet med talentleiren er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og preferanser som skal gi de et bedre grunnlag for å jobbe bedre i treningshverdagen.

Selma har trent mye opp igjennom, nesten hver dag. Hun har trent med J17 år fast den siste tiden, men også hatt mange egne økter. Detter har nå belønnet seg med uttak til Talentleiren.

Dette sa Selma selv da uttaket var klart:

Jeg hadde som mål for 2021 at jeg skulle bli tatt ut til Equinor  talentleir og ble kjempeglad når jeg klarte å komme med.

Jeg har jobbet mye med mottak, altså å ta imot ballen, både langs bakken og i lufta, og ta den med i en bestemt retning på 1. touch, og kontrollere ballen. Jobba med å motta ball, kontrollere ball og ta av press, for så å slå pasning videre. Jobba også mye med detaljer i pasningsspillet, som hvor stamfoten skal stå, kroppsstilling, steglengde mot ballen og balanse i kroppen. I tillegg har jeg terpa og repetert en del på finter og vendinger, med særlig fokus på vending med utsiden av foten, og beskytte/skjerme ball fra motstander. Jeg har også jobba mye med det taktiske og posisjonelle med å se mye fotball på TV og analysert de kampene jeg har spilt selv. Har 15-20 timer egentrening i uka, og da jobber jeg med å bli bedre på diverse ferdigheter, og kan jobbe helt ned på detaljnivå. Jeg har også en dag i uka uten fotball, der jeg trener alternativt, som styrke, balanse, bevegelighet og skadeforebyggende.

Målet og drømmen min er å bli proff, og jeg skal jobbe knallhardt for det! Det er veldig viktig at de som ønsker å satse på fotball får muligheten til det! Jeg er så klart veldig glad for å bli tatt ut, men jeg vet at det er viktig å fokusere på utvikling og fortsette å trene godt!

Jeg forbereder meg med å trene på gress nå, siden samlingen er på gress. Jobber også med å lære meg en litt ny posisjon! Som siste forberedelse før talentleiren skal jeg spille kamp mot Lillestrøm, på gress. Skal også trene med Fløya, når jeg er på ferie i Tromsø.

Jeg gleder meg veldig til høstsesongen med J17, og spill i regionsligaen mot god motstand! Og flere morsomme turneringer og aktivitet på krets.

Se uttaket til Equinor Talentleir i Porsgrunn her.
Vi ønsker Selma masse lykke til på samlingen!

Vedlegg: