STOLTHET – LAGÅND

LKFK vant 3. divisjon og KM – klar for sluttspill om opprykk

Gjøvik stadion 31. oktober 2021: Lillehammer KFK – Brumunddal IL 2-0 (2-0)

Mål: Turid Salbu (31, 41)

Som ventet ble det en tett og jevnspilt kamp mot Brumunddal på Gjøvik i pent og mildt høstvær søndag. Lagene hadde hver sine perioder. Lillehammer startet best, men Brumunddal hadde godt trykk mot Lillehammers mål i en god periode i første omgang. Lillehammer fikk løftet seg, utover omgangen og det skulle da bli dødballene som ble avgjørende. 1-0 kom etter en halvtime etter et innkast fra høyre ved Astrid Runde. Ballen spratt forbi forsvaret og landet hos Turid Salbu som scoret fra kort hold.

2-0 kom etter corner fra venstre 10 minutter senere. Ballen ble halvveis klarert ut til Sara Imingen, som skjøt på volley fra 16 meter. Ballen gikk rett på keeper, som måtte gi retur, og der var Salbu igjen og prikket inn 2-0. Etter en rask konferanse med linjedommer, godkjente dommeren målet. Like etter hadde Salbu en ny stor sjanse på bakre stolpe etter innlegg, men avslutningen gikk utenfor.

Andre omgang ble en kraftprøve. Lillehammer måtte etter hvert gjøre flere bytter på midten, og la seg etter hver lavere. Brumunddal styrte mye av spillet, og kom til et par bra avslutninger, som begge var nær stolpene. Ellers hadde Lillehammers midtforsvar anført av kaptein Idun Meren og stødige Ingrid  Baardvik mellom stengene god kontroll i egen boks. Stor jubel da sluttsignalet gikk og kretsmesterskapet var i boks.

Nå venter Fredrikstad FK (borte 7. nov), Lillestrøm (hjemme 10. nov) og KFUM Oslo (nøytral bane 14. nov) i sluttspill om opprykk til 2. divisjon.

Laget: Ingrid Baardvik, Serine Jørgensen, Astrid Runde, Idun Meren, Lena Sylliåsen (Tonje Søgård), Petrine Kollstad, Maja Brå (Malin Edwin), Ingrid Menzies (Hedvig Olsen), Sara Imingen (Nora Solum), Turid Salbu, Anniken Taraldsen (Mari Aalberg)

Ubenyttede reserver: Katrine Løkås og Emma Veskje