FOTBALLGLEDE – NYTENKENDE –
STOLTHET – LAGÅND

Jubel for opprykk tross tap for KFUM

Marikollen kunstgress 14. november 2021: Lillehammer KFK – KFUM Oslo  0-5 (0-4)

Lillehammer reiste til siste kamp i opprykkskvalifiseringen mot opprykksklare KFUM, med visshet om at seier eller uavgjort ville være nok. Samtidig kunne opprykket også sikres med tap, så lenge ikke Lillestrøm vant over Fredrikstad. KFUM så ikke ut til å ha motivasjonsproblemer etter å ha sikret opprykket i forrige kamp, men sprudlet snarere av spilleglede og spilte med lave skuldre. Før halvtimen var spilt sto det 4-0 mot et Lillehammerlag som ikke kom opp i press, ikke traff med pasningene og ble fraløpt av hurtige KFUM-spillere.

Lillehammer gjorde flere bytter, og kampen jevnet seg deretter noe ut. Turid Salbu hadde et skudd i tverrligger mot slutten av omgangen. Men det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Heldigvis ledet Fredrikstad over LSK… I andre omgang startet KFUM med et stolpeskudd og fikk etter hvert også inn sitt femte mål. Lillehammer hadde noen kontringer og Sara Imingen var nærmest med et skudd like over. Men spennende ble det aldri, selv om LKFK leverte en godkjent andre omgang, mot et lag som så ut til å ha 2. divisjonsnivå inne allerede.

Den største spenningen i andre omgang var på mobilen, der stillingen mellom Fredrikstad og Lillestrøm heldigvis gikk rett vei. Da det til slutt sto 4-1 i den kampen kunne begge lagene på Marikollen juble for opprykk og feire dagen med (alkoholfri) champagne. Neste år spiller vi i 2. divisjon. Gratulerer til spillerne, til trenere, støtteapparat og tilreisende publikum! Det blir spennende å se hva LKFK kan få til ett nivå opp.

Laget: Ingrid Baardvik, Serine Jørgensen, Aurora Andberg, Idun Meren (K), Lena Sylliåsen, Sophie Horn, Petrine Kollstad, Maja Brå, Sara Imingen, Turid Salbu, Leah Kvaale

Innbyttere: Ingrid Menzies, Hedvig Olsen, Anniken Taraldsen, Sophia Osmundsen, Carmen Dahl og Kathrine Løkås